Over 3D Belgium

Wat is 3D Belgium

3D Belgium is een groep enthousiaste helipiloten die wedstrijden organiseren voor piloten van radio bestuurde 3D helikopters. (Hieronder valt dus niet het schaalmodel, gekend onder F4H).
Deze wedstrijden zijn bedoeld als:

  • Voorbereiding op de internationale 3D RC heli wedstrijd Heli Masters
  • Voorbereiding en selectie op de internationale F3N wedstrijd (onder het FAI)

3D Belgium zal bestaan uit 4 (of meer) wedstrijden, allen georganiseerd in België op telkens een andere locatie. Elke wedstrijd staat volledig apart en elke deelnemer kan zelf bepalen aan welke wedstrijd hij of zij wenst deel te nemen.

Wat bedoelt men met kampioenschap

Het kampioenschap is eigenlijk de optelling van de wedstrijden. Na de wedstrijd worden de scores van de reeds gevlogen wedstrijden (van het lopende jaar) opgeteld. De piloot die hier de hoogste score behaalt, wordt uitgeroepen tot kampioen van het lopende jaar. Alhoewel het tussenklassement na elke wedstrijd wordt gepubliceerd, wordt de titel pas na de laatste wedstrijd officieel toegekend.
Voor F3N piloten houdt dit ook in dat zij kunnen geselecteerd worden voor de internationale F3N wedstrijd.

Waar en wanneer

3D Belgium zal 4 (of meer) keer gehouden worden per jaar, telkens in België op een andere locatie. De eerste wedstrijd is in het voorjaar (+/- einde april) en de laatste aan het einde van de zomer (+/- eind september). De exacte locaties en data kan je terugvinden op de kalender. De data en locaties kunnen verschillen van jaar tot jaar.

Kan ik deelnemen

Iedereen is welkom en iedereen kan deelnemen van beginnende tot ervaren piloot omdat er drie categorieën zijn voorzien:

  • B klasse: voor de beginnende piloten
  • A klasse: voor de gevorderde (advanced) piloten
  • F3N klasse: voor de gevorderde piloten die wensen deel te nemen aan de internationale F3N wedstrijd

VML

Omdat sinds 2013 3D Belgium de officiŽle F3N figuren heeft geÔntegreerd, wordt deze organisatie door het VML herkend. F3N piloten kunnen dan ook geselecteerd worden voor de internationale F3N wedstrijd, en gesponsord worden door het VML. (terugbetaling inschrijvingsgeld en gedeeltelijke terugbetaling reiskosten).

Meer informatie vindt u in het reglement.

© 3D Belgium 2009 Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze website mag niet vertaald of gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming van 3D Belgium. Elke opmerking en/of verzoek aangaande deze zaak kan besproken worden met de webmaster.